Human after all? De impact van digitale technologie op salesfuncties

Impact. Is dat te sterk uitgedrukt? Of slecht gekozen om de opschudding te omschrijven die de bedrijfswereld doormaakt?

DevOps: de essentie in vijf minuten

Als we het hebben over DevOps, dan verwijzen we in de sector voor IT-ontwikkeling naar een reeks activiteiten die de nadruk leggen op samenwerking en communicatie tussen specialisten in softwareontwikkeling en softwareoperaties. Modewoord, ‘containerbegrip’ of paradigmaverschuiving? Alles over DevOps in slechts vijf minuten!

Zal de chatbot ChatGPT een HR-revolutie ontketenen ?

Mocht je het nog niet gehoord hebben: vorige maand vond er een kleine technologische revolutie plaats. Na het succes van DALL-E, het AI-systeem dat afbeeldingen genereert, lanceerde het Amerikaanse bedrijf OpenAI een nieuw concept: ChatGPT, een chatbot die al je vragen kan beantwoorden en echt een conversatie kan voeren.

Super Mario Boss: spelenderwijs rekruteren

“Spelen, dat is alles waartoe we niet verplicht zijn”, schreef Mark Twain ooit. Iedereen speelt graag. Althans, we weten allemaal hoe we moeten spelen, want de meeste spelmechanismen zijn instinctief en sterk gelinkt aan het sociale karakter van ons leven: we spelen samen met anderen of tegen anderen, maar zelden helemaal alleen.

Schets van de ingenieur van de toekomst

Het beroep van ingenieur biedt dan misschien wel een mooie toekomst voor vrouwen, maar met welke uitdagingen zullen de ingenieurs van de toekomst worden geconfronteerd over pakweg 10, 20 en 30 jaar? Hoe ziet de (mannelijke of vrouwelijke) ingenieur van de toekomst eruit?

Ingenieurs vs. artificial intelligence : de grote vervanging?

Hebben we over 20 of 30 jaar nog ingenieurs nodig? Dat is de niet zo eenvoudige vraag die bepaalde wetenschappers en waarnemers van de bedrijfswereld zich stellen. In 2017 voerde het Future of Humanity Institute in Oxford een zeer diepgaande studie uit, waarbij meer dan 350 experten over het onderwerp werden bevraagd. Kort samengevat: 43% van de jobs in Europa zou worden bedreigd door de vooruitgang van artificial intelligence.

9 tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

Je bent op zoek naar een job, je hebt een heleboel cv’s rondgestuurd, en dan krijg je plots het goede nieuws: je mag op gesprek komen. Proficiat, dat is geweldig nieuws!

Beste collega, ik haat je!

Je kan niet iedereen even leuk vinden. Het is zelfs best mogelijk dat je een hekel hebt aan bepaalde mensen uit je omgeving. Maar wat doe je als je een onaangename collega echt haat en vindt dat zijn of haar persoonlijkheid onverenigbaar is met de jouwe?

Wanneer de recruiter ook marketeer wordt

Kandidaten die op zoek zijn naar meer authenticiteit, betekenis en transparantie, het massale gebruik van sociale netwerken om een job te zoeken, de war for talent: de HR-functie moet zich aanpassen aan een bedrijfswereld en een samenleving in volle verandering.

Ik heb geen diploma. Wat nu?

Aha! Dé grote vraag over diploma’s. Is het belangrijk om er eentje te hebben? Of is dat overbodig? Waarom zetten sommige ouders zo’n enorme druk op hun kinderen om een diploma (of zelfs twee) te behalen? Waarschijnlijk omdat er tegenwoordig bij sollicitaties vaak in eerste instantie wordt gekeken naar je diploma en academische parcours, en in sommige gevallen pas daarna naar wie je eigenlijk bent en welke ervaring je buiten de schoolmuren hebt opgedaan.

Ontdek of elektricien worden iets voor jou is !

Misschien heb je het al gehoord: in België zijn elektrotechnisch installateur en onderhoudselektricien knelpuntberoepen. De technische sector vindt al een aantal jaar niet genoeg gediplomeerde elektriciens en zelfs geen jongeren (of al iets ouderen) die het beroep willen leren, hoewel er zo veel toekomst in zit.

Appdevelopment: is Flutter de toekomst?

In de afgelopen tien jaar hebben tal van bedrijven geprobeerd om het ontwikkelingsproces van digitale producten te vereenvoudigen en te versnellen, aangespoord door de innovatiewedloop en de revolutie rond het gebruik van mobiele telefoons.

Persoonsgegevens: de uitdagingen van Privacy by Design

Big Data versus de bescherming van persoonsgegevens: wie krijgt het laatste woord?

Ingenieur of manager, heb je echt de keuze ?

De wispelturige en onzekere economische situatie die we al een tiental jaar doormaken, zorgt ervoor dat steeds meer ingenieurs leidinggevende vaardigheden moeten aanleren of toepassen.